Bezoek Ottignies-Louvain-la-Neuve »

Contacteer ons

Ontdekkingsparcours

 

De wijk van La Baraque

Deze woonwijk ten noordoosten van Louvain-la-Neuve is een wijk van een alternatieve habitat voor de minst originele en buitensporige.

Aanhangwagens van hout of ijzer, aangepaste bussen, huizen van leem en stro, papier, glas en andere recycleerbare materialen vormen het decor van de bonte straten van La Baraque.

Deze wijk heeft het daglicht gezien dankzij de bewoners die protesteerden tegen de ecologische ideologie, door hun weigering om zich te huisvesten in de eerste gemeenschappelijke gebouwen opgetrokken in allerhaast. Zo bouwden ze hun eigen houten huis of renoveerden merkwaardige kermiswagens in woningen.

Een geest van solidariteit en autonomie karakteriseren hen. Afvalverwerking, het beheer van gemeenschappelijke ruimten (ontmoetingscentrum, tuinen en paden), groentetuinen en boomgaarden zijn een integraal onderdeel van hun dagelijks leven.

Geen straten die op de plattegrond van de stad staan, geen echte status voor dit gebied, maar een echte rust die u zal moeten respecteren als u er zich binnen waagt.